Home Inloggen als agent
Welkom in Nicaragua
" Eerste keer met travelanddiscover, en meteen goed! Jullie hebben ons van Nicaragua overtuigd en we zijn dan ook door jullie lokale vertegenwoordigers zeer goed onthaald, je wordt helemaal mee ondergedompeld in de sfeer en het ritme van de mensen ginder … een fijn gevoel. Het land is nog puur, puur, puur . Tot een volgende keer."- Mr en Mevr. Dehaes
Discovering Nicaragua
Managua – León Viejo – León – Cerro Negro vulkaan - Estelí - Matagalpa - Masaya vulkaan – Granada - Catarina - Isletas – Granada - San Jorge - Ometepe Island – Playa Santa Domingo - Moyogalpa - San Jorge - Managua
 • Nicarugua krijgt nog te vaak het etiket "onveilig" toebedeeld, onterecht, het is het veiligste land van Centraal-Amerika. En een land dat ontdekt moet worden! Discovering Nicaragua geeft je de kans om de mooiste plekken van dit onbekende land te leren kennen. Omgeven door de Stille en de Atlantische Oceaan, herbergt het een schat aan natuurpracht, vulkanen, kraters, stranden, regenwouden maar eveneens schitterende koloniale steden. Komt daarbij een vriendelijke bevolking, de latijns-amerikaanse muziek en sfeer, een vriendelijke bevolking en je bent "hooked on Nicarugua"!     


 • D1: Zondag: Brussel-Managua:
Na aankomst, laat in de avond, wordt u naar hotel Camino Real  gebracht. 
 •  D2: Maandag: Managua - Stadstour Managua - León Viejo - León
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel om de dag te beginnen met een stadsrondrit door de hoofdstad Managua, waar één derde van de gezamenlijke bevolking van het land leeft. Tijdens de stadsrondrit, bezoekt u het oude en het nieuwe centrum van Managua. U vervolgt de weg in noordelijke richting langs het meer van Nicaragua, waar u onderweg kunt genieten van de prachtige uitzichten op de keten van vulkanen en in het bijzonder op de Momotombo vulkaan. Onderweg stopt u bij de ruïnes van León Viejo, waar u het één en ander leert over het rijke koloniale verleden van deze stad. Vervolgens bezoekt u het alledaagse León, de hoofdstad van Nicaragua. In de middag maakt u een culturele stadswandeling door het historische centrum van León, waar u onder andere de kathedraal, het paleis van de bisschop en het Ruben Dario museum bezoekt. U overnacht in Hotel Austria (3 sterren) of een gelijkwaardig hotel.
 • D3: Dinsdag: León - Cerro Negro vulkaan - León
Ontbijt. In de ochtend maakt u een culturele stadswandeling door het historische centrum van León, waar u onder andere de kathedraal, het paleis van de bisschop en het Ruben Dario museum bezoekt. In de middag bezoekt u de 25 kilometer oostelijk gelegen vulkaan Cerro Negro, dat in 1850 werd gevormd. U maakt een wandeling over de zwarte berg en heeft bij goed weer een fantastisch uitzicht over de omgeving en andere vulkanen. Terugkeer naar het hotel. U overnacht in Hotel Austria (3 sterren) of een gelijkwaardig hotel. 
 • D4: Woensdag: León - San Jacinto Hotsprings - Estelí - Matagalpa
Na het ontbijt reist u naar San Jacinto waar u een bezoek brengt aan de warmwater en modder bronnen. U verlaat de vruchtbare vulkanische regio en reist door naar het noordelijk gelegen Estelí, bekend om de tabak en sigaren. U brengt een bezoek aan een tabaksplantage en ziet hoe de sigaren worden gemaakt. U rijdt terug naar Matagalpa bekend als de koffieregio. Na het inchecken in hotel Selva Verde Lodge maakt u een wandeling in door het primaire regenwoud in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Selva Verde Logde (2 sterren).
 • D5: Donderdag: Matagalpa - Masaya Nationaal Park - Granada
Na het ontbijt rijdt u door de koffieplantage van Selva Verde Lodge en krijgt u uitleg over de duurzaamheid van de lodge, de boerderij, de koffie en kaas productie. In Matagalpa bezoekt u een chocolade fabriek, dat 100% pure Nicaraguaanse koffie produceert. Hierna reist u vanuit de hooglanden naar het Nationale park vulkaan Masaya, waar u stopt bij de grens van de Santiago krater, waar u de indrukwekkende activiteit van deze vulkaan kunt observeren. In het bezoekerscentrum leert u over de vulkanen van Centraal Amerika. Tegen de avond heeft u een diner in de stad Masaya. Tijdens het diner vindt een folkloristische evenement plaats. Overnachting in Granada in hotel Patio El Malinche (3 sterren) of een gelijkwaardig. 
 • D6: Vrijdag: Granada stadstour - San Juan de Oriente - Catarina - Masaya markt - Isletas
’s Morgens na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan de koloniale stad Granada. Al wandelend verkent u het historische centrum van de oudste stad van het Amerikaanse continent met haar belangrijke monumenten, zoals de kathedraal, het Francisco klooster, de Pre-Colombiaanse collectie standbeelden, de kerk en het bekende "Casa de los Leones". Vervolgens reist u af naar het kleurrijke dorp San Juan de Oriente, bekend van de pottenbakkerskunst. Ook brengt u een bezoek aan het witte dorp Catarina, van waar u een schitterend uitzicht heeft op de Apoyo lagune en de gehele regio. Vervolgens brengt u een bezoek aan de markt van de stad Masaya, waarbij u het dagelijkse leven van de Nicaraguaanse bevolking kunt observeren. Hier bestaat de mogelijkheid om voor een gunstige prijs, typisch landelijke kunstnijverheid te verkrijgen. Voordat u terug keert naar het hotel maakt u een bootexcursie langs de natuurlijke en romantische "Isletas", een archipel van 350 kleine eilanden net buiten Granada, die zijn ontstaan na een vulkaanuitbarsting van de Mombacho vulkaan. De avond is ter vrije besteding, waar u ervoor kunt kiezen om naar één van de bekende Latino bars te gaan. Overnachting in hotel Patio El Malinche (3 sterren) of een gelijkwaardig hotel te Granada.
 • D7: Zaterdag: Granada - San Jorge - Eiland Ometepe
Na het ontbijt rijdt u naar de havenstad, San Jorge, aan de zuidkant van het meer van Nicaragua, van waar u een ferrytocht maakt naar het eiland Ometepe. Aangekomen in het dorp Moyogalpa op Ometepe reist u door naar de voet van de vulkaan Concepción om een bezoek te brengen aan Charco Verde. Dit is bekend om het donkergroene meer met een tropische vegetatie, veel vogels en als u geluk heeft de brulkapen. Vervolgens rijdt u door naar Playa Santo Domingo. Overnachting in Hotel Villa Paraiso (2 sterren). Maaltijden: ontbijt.
 • D8: Zondag: Playa Santo Domingo - Moyogalpa - San Jorge - Managua
Na het ontbijt in de lodge, waar u indrukwekkende uitzichten heeft gehad op de Concepcion vulkaan en het meer van Nicaragua, vertrekt u naar de hoofdstad van het eiland Ometepe. Hierna keert u terug naar het vaste land en rijdt u over de Pan-American Highway naar Managua. Bij aankomst in Managua eindigt deze tour. 


Goed voor:
Voor wie houdt van een cocktail van natuurschoon, prachtige koloniale steden, heerlijke stranden en indrukwekkende vulkanen!

Prijzen
Traveller Selection Discover Selection Master Selection
€ 1.090 pp. € 1.200 pp. € 1.350 pp.

Toelichting: Wat bepaalt de prijs van uw reis? Bovenstaande prijzen zijn indicatief en omvatten grotendeels het landarrangement en excursies waar vermeld. De gekozen periode, beschikbaarheid en reisformule bepalen de uiteindelijke prijs. De reis wordt volgens uw wensen samengesteld en graag werken wij dan ook vrijblijvend een gedetailleerde offerte uit. Wij verwijzen opnieuw naar onze partnerreis agentschappen die de expertise en knowhow in huis hebben om U verder te assisteren.


Inclusief: 
 • alle vervoer over land tijdens de reis met airco, vervoer over water,
 • alle accommodaties in genoemde hotels of gelijksoortige hotels met badkamer (inclusief de lokale belastingen),
 • 7x ontbijt en 1x diner.
 • privé- begeleiding met Engelssprekende gids tijdens de reisExclusief: 
 • internationale vlucht
 • Toeristenkaart Nicaragua US $ 5,- p.p.
 • Douanekosten bij vertrek uit Nicaragua ca US $ 10,- p.p.
 • Overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.  


Meer info en prijzen? Via de reisagent.  
Nicaragua praktisch
 • munt : Cordoba
 • taal : Spaans
 • internationaal paspoort, minimaal 6 maanden geldig bij aankomst
 • inentingen :
 • stroom : 110V
 • oppervlakte : 130.000 km²
 • warmste maand: April-Mei
 • koudste maand: November-Januari
 • beste reisperiode: de meest ideale periode om het land te bezoeken is in de maanden juli-september en november-januari. Nicaragua kent een tropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen loopt van december tot en met mei, vooral maart en april zijn bijzonder droge maanden. Het regenseizoen loopt van juni tot november.
 
Suggesties
Deze suggesties kan je integreren in de inspiratiereizen of er zelf je eigen programma mee samenstellen. Ben je op zoek naar de ideale rustplek naar je reis doorheen Nicaragua ...
 • Morgan's Rock Hacienda & Ecolodge, San Juan del Sur
 • Pelican Eyes Hotel & Resort, San Juan del Sur
 • Jicaro Island Lodge, Granada, Lake Nicaragua
 
travelanddiscover - Dorpstraat 6 - B-1830 Machelen - info@travelanddiscover.be   |   Sitemap