Home Inloggen als agent
Welkom in Peru
Titicaca

"De kleuren vallen eerst op. En het licht. Da's heel mooi op het glinsterende meer.
 De droge eilandjes leken trouwens fel op de Griekse eilanden. De hoogte is wel verraderlijk. Onze gids had een fles zuurstof bij. En er werd ons aangeraden op cocabladeren te kauwen tegen de hoogteziekte!"
Thomas - oktober 2008

“Na een lange reis terug thuis. Het was letterlijk en figuurlijk een TOP vakantie. De hoogten zijn niet te onderschatten en gelukkig hebben we jullie goed raad opgevolgd en genoeg tijd en wat vrije momenten ingebouwd, de hoogteziekte heeft ons af en toe parten gespeeld. Maar dat hoort erbij – nogmaals bedankt.”
Suzanne, Linda en Marie-Paule – Grimbergen – September 2011
Peru

Ontdek een poëtisch Peru
Peru is indrukwekkend. Een adembenemend hoogtepunt. Letterlijk en figuurlijk. De hoge bergketens van de Andes waar el condor pasa, glinsterende plateaumeren, diepe canyons, droge kustwoestijn, ongerepte stranden en het tropische Amazonewoud. Niet te verwonderen dat het volk van de Zon en het volk van de Wolken, de grootste beschavingen van Zuid-Amerika, Peru duizenden jaren geleden tot thuisland kozen. De piramides en schatten van de Inca's doen je meer dan eens naar adem happen. In de 16de eeuw al vielen de Spaanse kolonisten stijl achterover van zoveel rijkdom en cultuurpracht. Het poëtische en kleurrijke Peru ademt vandaag levendige herinneringen aan het Incarijk. De goddelijke wijsheid blijft verderleven in de zonnige Peruanen, die even gastvrij zijn als hun feesten uitbundig. Laat de pisco sour vloeien!

Reisinspiratie
Klik hier door naar onze reizen. Zo te boeken, maar evengoed perfect aan te passen aan je eigen smaak. Wil je er iets uit, of hang je er graag nog een paar dagen aan? Bekijk dan zeker ook onze suggesties.

Voorbeeldreizen
Navel van de Wereld 9 dagen vanaf € 2.974 pp.
Hoogtepunten in de Andes 11 dagen vanaf € 2.653 pp.
Inca Musts & Moche Suggesties 13 dagen vanaf € 1.752 pp.
Amazone Cruise & Inca's 15 dagen vanaf € 2.922 pp.
Toppen & Dalen 15 dagen vanaf € 2.163 pp.
Peru XL 19 dagen vanaf € 3.994 pp.
Peru, avontuurlijk natuurlijk! 16 dagen vanaf € 3.390 pp
El Condor pasa Peru 10 dagen vanaf € 9.953 pp
 
Combireizen
Drie Nieuwe Wereldwonderen - Combireis 15 dagen vanaf € 3.305 pp.
Enkele foto indrukken...
Peru praktisch
 • Munt: Nuevo Sol
 • Taal: Spaans
 • Internationaal paspoort
 • Inentingen: gele koorts aanbevolen voor Amazonegebied
 • Stroom: 220V
 • Oppervlakte: ca. 1.283.000 km2
 • Beste reisperiode Cuzco: aan de westkant van de Andes is het heel het jaar warm en droog.
 • Beste strandperiode: van januari tot maart. De hemel is dan zeer helder, de rest van het jaar hangt er een nevelsluier over de woestijn.
 • Beste periode voor trekkers en bergbeklimmers: van mei tot september is het aan de oostkant van de Andes en het Amazonegebied droog seizoen. Van oktober tot april is het regenseizoen: dagelijkse buien en ruim 20°C.
Suggesties
Deze suggesties kan je integreren in de inspiratiereizen of er zelf je eigen programma mee samenstellen. 
 • Amazonecruise: een avontuur van 5 dagen in het Amazonewoud met een tocht door het grootste natuurreservaat van Peru: Pacaya Samiria. Pacaya Simiria is weinig toeristisch en een vrijwel onontdekt gebied. De kans dat je er wilde dieren ziet is groot!
 • In outdoorhotspot Huaraz aan de Cordillera Blanca kan je naar hartelust mountainbiken, rotsklimmen, trekken en gletsjers bewonderen. Het ligt niet ver van de tempelruïnes van Chavin de Huantar en de archeologische adobesite Sechin: 5 dagen
 • Zes dagen met je hoofd in de wolken. Tijdens deze trip ontdek je de wonderlijke natuur en geschiedenis van het noordoostelijke Chachapoyas en omgeving. Op het programma ondermeer het fort van Kuelap en andere pre-Incaschatten.
travelanddiscover - Dorpstraat 6 - B-1830 Machelen - info@travelanddiscover.be   |   Sitemap