Home Inloggen als agent
Welkom in Mexico
Mérida
"Vooral Mérida heeft ons bekoord. Bruisend. Koloniaal. En toch relaxed. Soms hadden we het gevoel in Spanje te zijn... Maar dat verdween snel eens aangekomen aan de Rivièra Maya waar we konden uitblazen op de witte zandstranden... Een droom!" 

Els en Stefaan, augustus 2008
Mexico

Ontdek een mayastueus Mexico
De vele tempels en ruïnes zijn stille getuigen van een eeuwenoude, steengoed bewaarde beschaving. De Indianen die nog steeds in Mexico wonen - er zijn zo'n 59 stammen - hebben naast hun fascinerende klederdracht, ook hun taal en tradities in leven weten houden. Het onmetelijke land ademt een broeierig exotische hitte uit. In de schaduw van een grootse Maya- en Aztekencultuur en een rijk koloniaal verleden, vind je verkoeling in tropische regenwouden en onder de palmen van hagelwitte droomstranden. Mexico is een opwindende plek die je moet voelen en proeven. Laat je verleiden door de lichtjes pikante keuken en de heerlijk verraderlijke tequila boem-boem begeleid door opzwepende Mariachi-klanken. Een mayastueus bergland waar de goden rusten, de mensen betoverend en de feesten hemels zijn.

Reisinspiratie
Klik hier door naar onze reizen. Zo te boeken, maar evengoed perfect aan te passen aan je eigen smaak. Wil je er iets uit, of hang je er graag nog een paar dagen aan? Bekijk dan zeker ook onze suggesties.

Voorbeeldreizen
Canyons & Wild West 14 dagen vanaf Ä 2.942 pp.
Nieuwe & Oude Maya's 15 dagen vanaf Ä 3.168 pp.
Maya & Playa 12 dagen vanaf Ä 1.325 pp.
De Mayatrail 11 dagen vanaf Ä 1.542 pp.
Koloniaal Mexico 11 dagen vanaf Ä 2.170 pp.
Benvenido a Mexico! 11 dagen vanaf Ä 1.290 pp.
El Grande Mexico 22 dagen vanaf Ä 1.899 pp.
 
Combireizen
Drie Nieuwe Wereldwonderen - Combireis 15 dagen vanaf Ä 3.305 pp.
Enkele foto indrukken...
Mexico praktisch
  • Munt: Peso
  • Taal: Spaans
  • Internationaal paspoort
  • Stroom: 110V
  • Oppervlakte: ca. 1.984.000 km2
  • Klimaat: de gemiddelde temperatuur is 26°C. Per jaargetijde en per streek kan het klimaat verschillen. Zowel in Puerto Vallarta als in Yucatán is van juli tot september door de hoge luchtvochtigheid dde gevoelstemperatuur hoger dan de werkelijke temperatuur. In de woestijngebieden is het andersom. In september en oktober is er in Yucatán een kleine kans op orkanen. Van juni tot september loopt het 'natte' seizoen met in de late namiddag kans op een verfrissende regendouche.
Suggesties
Deze suggesties kan je integreren in de inspiratiereizen of er zelf je eigen programma mee samenstellen. 
  • 6 dagen natuur en cultuur met Tulum als uitvalbasis. Op het programma: excursies naar de Mayaruïnes, het wonderljke Chichén- Itzá en een eco-uitstap naar het befaamde biosfeerreservaat Sian Ka'an.
  • De Mayasite Palenque in de jungle, de Agua Azul watervallen en het koloniale San Cristóbal de las Casas met uitstapjes naar de hedendaagse indianengemeenschappen San Juan Chamula en Zinancatan: 6 dagen
  • Chichén-Itzá, Uxmal en Kabah: 4 dagen om door de resten van een onwaarschijnlijke Mayagrandeur te dwalen.
  • 4 dagen Mexico City met een uitgebreide citytour, een bezoek aan de villa waar Frida Kahlo leefde en een excursie naar de godenstad Teotihuacán.
travelanddiscover - Dorpstraat 6 - B-1830 Machelen - info@travelanddiscover.be   |   Sitemap