Home Inloggen als agent
Welkom in USA
New England heeft veel te bieden. En heb je het voor het kiezen, ga dan zeker in de herfst Waarom? Vanwege de natuurlijke kleurenpracht. Overdag rustig rijdende, af en toe stoppen om die mooie natuur te aanschouwen, lekker te eten en later op de dag al zittende op de veranda's en balkonnetjes van de prachtige Victoriaande Inns lekker te genieten van de rust en kalmte!
Patrick & Myriam - Oktober 2009

“Net de scenic route van Boston naar Kennebunkport afgelegd… zo nu en dan stoppen en genieten, alleen maar genieten. De kust van Maine is geweldig, na iedere bocht is het uitzicht mooier. Meer als we terug thuis zijn.”
Familie Verplancken - Schoten - November 2011
Six State Sampler
Boston - Ogunquit - Kennebunkport - Portland - North Conway - Lincoln - Stowe - Burlington - Manchester- Lenox - Stockbrige - Hancock - Mystic - Newport - Cape Cod   
 • Deze tour brengt je door de zes staten die samen New England vormen: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont


 • D1 : Brussel-Boston
  • vertrek vanuit Brussel via Londen naar Boston. Bij aankomst volgt een transfer naar het hotel.
 • D2 : Boston
  • De historische landmarks van Boston hebben een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Deze traditie zet zich voort door de macht op het gebied van industrie en financiën. Bezoek de Boston Commons, de majestueuze U.S.S. Constitution Memorial en Beacon Hill, welke u doet denken aan het jolige oude Engeland. Maak ook een wandeling over de Freedom Trail, een van Amerika’s eerst historische wandeltochten. Dit is de perfecte inleiding voor uw ontdekking van het koloniale en revolutionaire Boston. De wandeltocht neemt bezoekers mee naar 16 historische plaatsen, die tweeënhalve eeuw aan Amerikaanse geschiedenis bevat. Faneuil Hall Marketplace bestaat uit een collectie van boetiekjes, eethuizen  en verkopers gevestigd in 18e-eeuwse warenhuizen. Geniet van de vele straatentertainers die op straat hun kunstje doen. Breng ook een bezoekje aan Paul Revere’s House, het oudste gebouw in de binnenstad van Boston. Het diende als het huis van Paul Revere en zijn familie van 1770 tot 1800. Revere is hier vertrokken vanwege zijn beroemde ‘midnight ride’. Geniet van de geschiedenis tijdens uw bezoek aan Boston. Bezoek de dok waar het allemaal begon, Boston Tea Party, de revolutie wat de wereld veranderde.
 • D3 : Boston – Ogunquit (120km)
  • Laat Boston achter je en vervolg in noordelijke richting naar Portmouth, Ontdek Portsmouth, New Hampshire’s oudste kuststad, gelegen .De grootste en meest levendige plaats van de staat en prachtig gelegen aan Casco Bay. Je vindt er Victoriaanse huizen en langs de haven een keur aan winkels, restaurants en kunstgalerijen een nog steeds werkende haven
  • Maak halt in Ogunquit, een van New England’s mooiste en meest pittoreske vissersdorpje. Bewandel de Marginal Way over rotsige kliffen naar Perkins Cove. Schitterend!
 • D4 : Ogunquit – Kennebunkport – Ogunquit (18km)
  • Reis verder naar het noorden, richting Kennebunkport ,waar je kan genieten van de natuurlijke schoonheid waarin je je begeeft. Kennebunkport is gevuld met historische en leuke attracties en is een van Maine’s populairste vakantiebestemmingen. Bezoek Dock Square en bewonder het kleurrijke monument wat hier gevestigd is. Ongeveer 3 kilometer ten oosten van Kennebunkport’s Dock Square ligt het vissersdorpje Cape Porpoise. Vanaf de Cape Porpoise Pier kan je de Goat Island Lighthouse bewonderen. Geniet van de schoonheid van dit stille kustdorpje met haar gezellige winkeltjes, galerieën, vismarken en restaurants die bekend staan om hun heerlijke visspecialiteiten.
 • D5 : Ogunquit – Portland – North Conway NH (144km)
  • De grootste stad van Maine is Portland. De stad heeft ongeveer 65.000 inwoners en ligt aan de Atlantische Oceaan. Portland is voor toeristen een aantrekkelijke stad vanwege het levendige centrum en het prachtige havengebied aan de Fore rivier.
   Een andere toeristische trekpleister is de vuurtoren van Portland Head, die in het nabijgelegen Cape Elizabeth staat.
  • North Conway ligt midden in het White Mountain National Forest en vormt dus een goede uitvalsbasis voor activiteiten als wandelen, golfen, vissen en kanoën. De White Mountains maken onderdeel uit van de Appalachen en is een zeer bosrijk en bergachtig gebied
 • D6 : North Conway – Lincoln – North Conway (147 km)
  • In het Franconia Notch State Park is de Flume Gorge te bezichtigen. In het Visitor center kan men een film bekijken van het State Park, en na een stevige wandeling van drie kilometer, die vrij steil op en af gaat, bereikt men de Flume. Teneinde de omgehakte bomen te transporteren bouwden de houthakkers in de heuvels een vorm van aquaducten, soms vrij lange houten kuipen, waarin de boomstammen dan naar beneden dreven. Deze systemen werden Flumes genoemd.
 • D7 : North Conway – Stowe, VT (184 km)
  • Je reist vandaag door een glooiend landschap opgevrolijkt door dorpjes met houten huisjes en kerken met witte torentjes. Ook kom je hier de typische kleurrijke overdekte bruggen tegen. Dit is New England zoals je je het had voorgesteld! Het 200 jaar oude Stowe vormt de volgende stop, waar je de hoogste berg van Vermont, Mount Mansfield, kunt bewonderen
 • D8 : Stowe – Burlington –Stowe (59km)
  • Vermont grenst in het noorden aan Canada, in het westen aan New York State, in het oosten aan New Hampshire en in het zuiden aan Massachusetts. De belangrijkste rivier is de Connecticut rivier, die de gehele grens met New Hampshire vormt. Het langgerekte Champlainmeer vormt een groot deel van de grens met New York State. Een groot deel van de staat wordt overheerst door de Green Mountains, die een onderdeel zijn van de Appalachen
  • Burlington ligt aan Lake Champlain en wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Noord-Amerika.
 • D9 : Stowe – Manchester – Lenox, MA (296km)
  • Vandaag gaat de reis verder in zuidelijke richting , naar Manchester. Zowel gekend als Manchester Village als Manchester Center,  ze verschillen dag en nacht! Het ene is gekend voor zijn imposante huizen en kunst, het andere staat hier haaks op en moet het vooral hebben van zijn outlet stores. We vervolgen de reis naar Lenox langsheen de mooie route 7.
 • D10 : Lenox – Stockbridge – Hancock – Lenox ( 70 km)
  • Lenox en Stockbridge liggen in de Berkshires, gekenmerkt door een groen heuvellandschap, smalle riviertjes, watervallen, schilderachtige dorpjes en mooie buitens. Hier leven veel kunstenaars en in de zomer worden er allerlei culturele activiteiten georganiseerd.
  • Voor we terugkeren naar Lenox, maken we nog een stop in Hancock. Omdat de Shakers zo’n eigen en specifieke stijl hadden, bleef er veel van bewaard. Zo is Hancock Shaker Village, nabij Pittsfield, Massachusetts, nu een living museum; een museum omdat er geen Shaker meer rondloopt en toch levend omdat vrijwilligers demonstreren hoe het leven hier vroeger toeging. Met enige verbeeldingskracht kun je in Hancock je voorstellen hoe het er hier twee eeuwen geleden aan toeging
 • D11 : Lenox – Mystic, CT (203 km)
  • Mystic. Deze kustplaats heeft een klein binnenstadje vol met winkeltjes, galerieën en antieke winkeltjes. Hier dichtbij zijn huizen gebouwd voor rijke kapiteins. In het 7 hectare grote museumstadje van Mystic Seaport biedt u verschillend workshops, gebouwen en winkeltjes van de 19e-eeuwse Mystic. Mystic Seaport is het belangrijkste zeemuseum van de staat, een unieke ervaring voor families en individuele bezoekers van alle leeftijden
 • D12 : Mystic – Newport, RI (80km)
  • Voor je vandaag naar Newport rijdt, kan je in Mystic het aquarium te bezoeken. Hier zijn stukken van oude gezonken boten te vinden. In Newport kan je ook genieten van het mooie strand wat hier te vinden is, een tochtje maken door de Cliff Walk en de ‘Ten Mile Drive’ met de mooie strandhuizen. Newport’s gerestaureerde haven heeft veel winkels en restaurants
 • D13 : Newport (16km)
  • Newport heeft ongeveer 36.000 inwoners en is een oud en schilderachtig havenstadje., het ligt op het zuidelijkste punt van Aquidneck island, vlakbij de Atlantische oceaan. Newport is een stadje voor voetgangers. Het is eveneens gekend vanwege de schitterende buitenverblijven en mansions waaronder The Breakers, ooit bewoond door multimiljonair  C. Vanderbilt. Breng zeker een bezoekje aan Bannister’s Wharf en Bowen Wharf die het historische stadsdeel vormen.
 • D14 : Newport – Hyannis, MA (149 km)
  • Vandaag vervolg je je reis naar Plymouth. Plymouth is een een charmant stadje met een enorm historisch belang voor Amerika. Hier ontstond in 1620 de eerste Europese nederzetting toen de Pilgrims vanuit Engeland met het schip de Mayflower aankwamen in Amerika. Tegenwoordig biedt Plymouth een interessante mogelijkheid om wat meer over de Amerikaanse geschiedenis te leren. Een replica van de Mayflower, en het openlucht museum Plymouth Plantation geven een prachtig beeld van de tijden van weleer.
  • Steek nadien over naar het schiereiland Cape Cod en rij naar Hyannis. 
  • Hyannis is een klein vissersdorpje aan de baai van Nantucket. Van Hyannis is er een veerverbinding naar de eilanden Nantucket en Martha’s Vineyard, alletwee exclusieve en klassieke vakantie-eilanden voor de Amerikaanse bovenklasse. 
  • Als je je tevreden kunt stellen met het uitzicht over de zee naar de twee eilanden, dan kun je je echt wel vermaken in Hyannis. Het dorp is één van de grootste vissers- en jachthavens op Cape Cod, dankzij de natuurlijke haven.
  • Hyannis staat bijna gelijk met de Kennedy-familie. De Kennedy-familie huurde het eerste huis in Hyannis in 1925 en kocht drie jaar later hun eigen huis in de stad, dat een vaste verblijfplaats zou worden voor de hele Kennedy-familie waaronder ook John F. Kennedy. Er is zelfs een klein museum, het John F. Kennedy Hyannis Museum, dat ten behoeve van de toeristen, John F. Kennedy’s handel en wandel in Hyannis laat zien.
 • D15 : Hyannis – Provincetown - Hyannis (224km)
  • Op Cape Cod is de zee nooit verder weg dan tien minuten. Op weg naar Provincetown, op het topje van de Kaap, rijd je door het Nationale Park. Het bestaat uit eindeloze stranden langs de Atlantische kust.
 • D16 : Hyannis – Boston (112km)-Brussel
  • De ochtend om nog lekker te genieten op de Cape of de rit naar Boston aan te vangen en nog een laatste shopping ronde te ondernemen … s’Avonds vertrek vanuit Boston naar België  
 • D17 : Aankomst in Brussel


Prijzen
Traveller Selection Discover Selection Master Selection
€ 2.240 per persoon € 2.565 per persoon € 3.130 per persoon

Toelichting: Wat bepaalt de prijs van uw reis? Bovenstaande prijzen zijn indicatief en omvatten grotendeels het landarrangement en excursies waar vermeld. De gekozen periode, beschikbaarheid en reisformule bepalen de uiteindelijke prijs. De reis wordt volgens uw wensen samengesteld en graag werken wij dan ook vrijblijvend een gedetailleerde offerte uit. Wij verwijzen opnieuw naar onze partnerreis agentschappen die de expertise en knowhow in huis hebben om U verder te assisteren.


Inclusief: 
 • overnachting in geselecteerde Inn's en/of hotels
 • hotel tax
 • fly & drive directions
 • huurwagen
  • middenklasse
  • ongelimiteerd aantal kms
  • luchthavenafleveringskosten
  • lokale belastingen
  • kost extra bestuurder
  • eerste brandstoftank
  • GPS
  • WA/BA verzekering
 • internationaal vliegtuigticket in economy klasse 
 


Exclusief: 
 • maaltijden
 • benzine- en parkeergelden
 • fooien
 • alle andere niet vermelde services
 • verzekeringen
 

Meer info en prijzen? Via de reisagent.  
USA praktisch
Suggesties
Deze suggesties kan je integreren in de inspiratiereizen of er zelf je eigen programma mee samenstellen.
travelanddiscover - Dorpstraat 6 - B-1830 Machelen - info@travelanddiscover.be   |   Sitemap